Vergelijk aanbiedingen

Favorieten

Mijn-eigen-huis-verkopen-Uw-woning-is-verkocht-banner

Overzichtelijk stappenplan voor de verkoop van je woning.

Verkoop zelf je eigen huis in 7 stappen:

1 Aanleveren informatie van uw woning - Mijn eigen huis verkopen

1. Aanleveren informatie van uw woning

Om je woning zo goed mogelijk te kunnen verkopen hebben wij van jou, de verkoper, complete informatie van je woning nodig. Wij sturen je daarom een checklist met de benodigde documenten voor de aanmelding van je woning.

2 Waarde bepaling van uw woning - Mijn eigen huis verkopen

2. Waarde indicatie van je woning

Je bepaalt zelf voor welke prijs je de woning in de verkoop wilt zetten. Om je wel een richtlijn te geven komt de gecertificeerde makelaar/taxateur persoonlijk bij je thuis langs en loopt samen met jou door de woning. Je ontvangt na deze afspraak een waarde indicatie met een advies verkoopprijs.

2 Waarde bepaling van uw woning - Mijn eigen huis verkopen

3. Presentatie van de woning

Om je woning optimaal onder de aandacht te brengen is een uitgebreide presentatie van de woning erg belangrijk. Deze presentatie zorgt namelijk voor een hogere ranking op Funda en dus meer kandidaten. De professionele fotograaf maakt foto’s, 360 graden foto’s, plattegronden en een video van de woning. Let op: bij veel andere internetmakelaars moet je hiervoor bijbetalen en komt je al snel 500 euro duurder uit!

Een kwaliteitspakket voor een voordelige prijs!

3 Presentatie van de woning - Mijn eigen huis verkopen

4. Bezichtigingen

Zodra er een bezichtigingsaanvraag binnen komt leveren wij de contactgegevens. Vervolgens maak je zelf een afspraak om de kijkers rond te leiden door jouw woning. Voor de bezichtiging van je woning maken wij gebruik van je expertise want jij kent de woning tenslotte het beste. Snel na de bezichtiging vragen wij de kijkers om een recensie die jij ook ontvangt. Dit geeft je een beeld over hoe je huis wordt beoordeeld.

5 Onderhandeling en opstellen koopovereenkomst - Mijn eigen huis verkopen

5. Onderhandeling en opstellen koopovereenkomst

Ontvang je een bod op uw woning? Dan gaat de makelaar voor jou van start voor de optimale prijs en voorwaarden. Na de overeenstemming worden de gemaakte afspraken en eventuele voorwaarden schriftelijk bevestigd en zal de koopovereenkomst worden opgesteld.

6 Energielabel aanvragen - Mijn eigen huis verkopen

6. Energielabel aanvragen

Sinds 1 januari 2015 is het hebben van een energielabel bij onder andere de eigendomsoverdracht verplicht. Het Energielabel laat de energieprestatie van je woning zien en maakt duidelijk welke energiebesparende maatregelen nog mogelijk zijn. Je kunt het energielabel aanvragen op www.energielabelvoorwoningen.nl.

7 Uw woning is verkocht - Mijn eigen huis verkopen

7. Je woning is verkocht!

Nadat alle ontbindende voorwaarden zijn verlopen is je woning definitief verkocht. Je kunt gewoon tot de overdracht van uw woning met je vragen terecht bij onze makelaars. Enige tijd voor de overdracht ontvang je formulieren voor de eindinspectie, deze kun je gebruiken voor de overdracht van jouw woning.