Vergelijk aanbiedingen

Favorieten

Mijn eigen huis verkopen Uw woning is verkocht banner

Overzichtelijk stappenplan voor de verkoop van uw woning.

Verkoop zelf uw eigen huis in 7 stappen:

1 Aanleveren informatie van uw woning - Mijn eigen huis verkopen

1. Aanleveren informatie van uw woning

Om uw woning zo goed mogelijk te kunnen verkopen hebben wij van u, de verkoper, complete informatie betreffende uw woning nodig. Wij sturen u daarom een checklist met de benodigde documenten voor de aanmelding van uw woning.

2 Waarde bepaling van uw woning - Mijn eigen huis verkopen

2. Waarde indicatie van uw woning

U bepaalt zelf voor welke prijs u de woning in de verkoop wilt zetten. Om u wel een richtlijn te geven komt de gecertificeerde makelaar/taxateur persoonlijk bij u thuis langs en loopt samen met u door de woning. U ontvangt na deze afspraak een waarde indicatie met een advies verkoopprijs.

3 Presentatie van de woning - Mijn eigen huis verkopen

3. Presentatie van de woning

U stuurt ons de foto’s van uw woning of wij verzorgen de professionele fotografie wanneer u hiervoor gekozen heeft. Samen met de aanbiedingstekst en eventuele plattegronden wordt uw woning op Funda en andere websites geplaatst. De verkoop kan van start!

4 Bezichtigingen - Mijn eigen huis verkopen

4. Bezichtigingen

Zodra er een bezichtigingsaanvraag binnen komt leveren wij de contactgegevens. Vervolgens maakt u zelf een afspraak om de kijkers rond te leiden door uw woning. Voor de bezichtiging van uw woning maken wij gebruik van uw expertise want u kent de woning tenslotte het beste.

5 Onderhandeling en opstellen koopovereenkomst - Mijn eigen huis verkopen

5. Onderhandeling en opstellen koopovereenkomst

Ontvangt u een bod op uw woning? Dan gaat de makelaar voor u van start voor de optimale prijs en voorwaarden. Na de overeenstemming worden afhankelijk van het door u gekozen pakket, de gemaakte afspraken en eventuele voorwaarden schriftelijk bevestigd en zal de koopakte worden opgesteld.

6 Energielabel aanvragen - Mijn eigen huis verkopen

6. Energielabel aanvragen

Sinds 1 januari 2015 is het hebben van een energielabel bij onder andere de eigendomsoverdracht verplicht. Het Energielabel laat de energieprestatie van uw woning zien en maakt duidelijk welke energiebesparende maatregelen nog mogelijk zijn. U kunt het energielabel aanvragen op www.energielabelvoorwoningen.nl.

7 Uw woning is verkocht - Mijn eigen huis verkopen

7. Uw woning is verkocht!

Nadat alle ontbindende voorwaarden zijn verlopen is uw woning definitief verkocht. Enige tijd voor de overdracht ontvangt u formulieren voor de eindinspectie, deze kunt u gebruiken voor de overdracht van uw woning.